Hodejegerne (Headhunters)

Rating: ★★★☆
Noorwegen, Duitsland; 2011
Regisseur: Morten Tyldum
Schrijvers: Lars Gudmestad, Ulf Ryberg (gebaseerd op het boek van Jo Nesbø)
Producenten: Marianne Gray, Asle Vatn
Cast: Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund, Eivind Sander, Julie Ølgaard

Sommige films zijn het leukst als je van tevoren helemaal niets weet. De Noorse film Headhunters valt in deze categorie. Het verhaal meandert door verschillende genres, waaronder thriller, actie en komedie. Van alles precies genoeg om een divers publiek aan te spreken. Verwacht alleen niet een echt Europese film; er is goed naar de Hollywood-voorbeelden gekeken.

De film opent met een aantal regels waaraan een kunstdief moet voldoen. Dingen als geen sporen achterlaten, niet te veel tijd steken in de vervalsing die je achterlaat. De kunstdief die deze regels met ons deelt blijkt ook een succesvolle zakenman te zijn. Hij steelt om zijn mooie leventje, met zijn mooie vrouw, te kunnen bekostigen. De film lijkt af te stevenen op een The Thomas Crown Affair-achtige film,maar vanaf dat moment volgen de verrassingen elkaar op.

Het is zonde om hier teveel over te zeggen. De kunstdief is Roger Brown (Aksel Hennie)

This entry was posted in 2011, 3 sterren, H and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>