Safe

Rating: ★★☆☆
Verenigde Staten; 2012
Regisseur: Boaz Yakin
Schrijver: Boaz Yakin
Producenten: Lawrence Bender, Dana Brunetti
Cast: Jason Statham, Catherine Chan, Robert John Burke, James Hong, Anson Mount

Chinezen, Russen en corrupte agenten zijn allemaal geïnteresseerd in een klein rekenwonder. Helaas is ze net gered door Luke Wright. Typische Jason Statham-film zal de fans niet teleurstellen.

In het hoofd van het meisje zit een code voor een kluis. In de kluis ligt dertig miljoen dollar. Toevallig heeft Wright (Statham) nog een appeltje te schillen met de Russen (zij vermoordden zijn vrouw) en de agenten (hij hoorde ooit bij hun groep).

Aangezien je een recensie leest van een Statham-film hoeven we bij niet al te veel dingen stil te staan. De actie: in orde. De oneliners: aanwezig.

Het verhaal is flinterdun, maar biedt genoeg intrige om liefhebbers van actiefilms als deze geboeid te houden. Wright krijgt zelfs iets meer diepgang mee, waardoor we als kijker een beetje met hem meeleven.

De beter Statham-films blijven die van Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch) en The Bank Job. Maar voor liefhebbers van The Transporter, Killer Elite en The Mechanic is Safe prima vermaak. Om vervolgens snel te vergeten.

This entry was posted in 2 sterren, 2012, S and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>