30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo

Rating: ½☆☆☆
Verenigde Staten; 2013
Regisseur: Craig Moss
Schrijver: Craig Moss
Producenten: Jim Busfield, Ben Feingold, Ash R. Shah
Cast: Kathryn Fiore, Flip Schultz, Olivia Alexander, Arturo del Puerto, French Stewart

Flauwe komedie in de lijn van Scary Movie. Vier geslaagde grappen in tachtig minuten is niet genoeg. Wel meer dan de meeste films in dit genre. Alleen voor liefhebbers van de simpele humor.

Van de makers van The 41-Year-Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It komt opnieuw een film waar de titel grappiger is dan het uiteindelijke resultaat. En zo grappig is ‘ie nou ook weer niet.

De film volgt het verhaal van Paranormal Activity. Dana (Kathryn Fiore) en Aaron (Flip Schultz) installeren camera’s in hun huis om te kijken of ze last hebben van geesten. Ook dochter Liz (Olivia Alexander) en oppas Felipe (Arturo del Puerto) zijn vaak thuis. French Stewart (uit serie ‘3rd Rock from the Sun’) draaft op als psychopaat.

Veel van de actie zien we door de geïnstalleerde camera’s. ‘Onverwachte’ verschijningen moeten voor de humor zorgen. Helaas is er weinig sprake van verrassing en als gevolg ook weinig van humor. Abe Lincoln (met de verwijzing naar Abraham Lincoln: Vampire Hunter), naakte vrouwen, verschillende dieren en het spook passeren de revue (lees: camera’s).

De meeste grappen zijn te lui uitgewerkt om te werken. Ook besteedt de film te veel tijd aan de camerabeelden zonder dat er iets gebeurt. Resultaat is een saaie film met een paar lachmomenten. Toegegeven, meer dan de makers van Date Movie, Epic Movie en Disaster Movie (oftewel Jason Friedberg en Aaron Seltzer) in drie films voor elkaar kregen.

Genoemde films zijn sowieso niet de moeite waard. Het betere ‘spoof’-werk is te vinden in The Naked Gun en Hot Shots. En Scary Movie heeft z’n momenten.

This entry was posted in #, 0,5 sterren, 2013, T and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to 30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo

  1. Pingback: Breaking Wind | MyFilmReview.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>