Breaking Wind

Rating: ☆☆☆☆
Verenigde Staten; 2012
Regisseur: Craig Moss
Schrijver: Craig Moss
Producenten: Craig Moss, Amy Jarvela, Bernie Gewissler
Cast: Heather Ann Davis, Eric Callero, Frank Pacheco, Michael Hamilton, Danny Trejo

Bizar slechte spoof probeert Twilight op de hak te nemen. Het resultaat is slechter dan de slechtste film uit de Twilight Saga. Een must-miss.

Het spoofgenre is niet voor iedereen. Scènes uit bekende films worden vaak op een wat flauwe manier grappig gemaakt. Tenminste, dat is de bedoeling. Positieve voorbeelden zijn Young Frankenstein, The Naked Gun en Hot Shots.

De slechtere films in het genre hebben veel gemeen: seks, lichaamssappen, voorspelbare slapstick. De titel van deze film is ook een veel terugkerend iets in de slechte spoof; Breaking Wind zit uiteraard vol met ontsnappende gassen.

De film is geheel humorloos, vergelijkbaar met de rampen van regisseurs Jason Friedberg en Aaron Seltzer (Date Movie, Epic Movie, Meet the Spartans). Ironisch genoeg is hun Twilight-spoof Vampires Suck nog met een beetje humor. Een heel klein beetje.

Schrijver en regisseur Craig Moss maakte ook de niet geweldige films The 41-Year-Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It en 30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo. Die films hadden in ieder geval een vermakelijke titel.

Hoogtepunten van Breaking Wind zijn de YouTube-filmpjes die (gelukkig) al na zeventig minuten komen. Het zijn overdreven emotionele reacties van échte Twilight-fans. Maar voor die filmpjes hoef je deze film niet te bekijken. Je kunt gewoon hier klikken.

This entry was posted in 0 sterren, 2012, B and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>