Disaster Movie

Rating: ½☆☆☆
Verenigde Staten; 2008
Regisseurs: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Schrijvers: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Producenten: Jason Friedberg, Aaron Seltzer, Peter Safran
Cast: Matt Lanter, Vanessa Minnillo, Gary ‘G-Thang’ Johnson, Nicole Parker, Crista Flanagan, Kim Kardashian, Carmen Elctra

Nummer twee op IMDb’s Bottom 100 is minder grote flop dan Date Movie en Epic Movie. Opnieuw te weinig goede grappen en te veel flauwe pogingen. Een paar lichtpuntjes zijn er wel.

Het verhaal volgt Will (Matt Lanter) op weg naar zijn vriendin-in-nood Amy (Vanessa Minnillo). Samen met beste vriend Calvin (Gary ‘G-Thang’ Johnson), zijn vriendin Lisa (Kim Kardashian) en onderweg opgepikte Juney (Crista Flanagan) en Enchanted Princess (Nicole Parker) worstelt hij zich langs verschillende rampen. Juney (als in Juno) is natuurlijk zwanger.

De meeste grappen zijn net als in eerdere films van filmmakers Jason Friedberg en Aaron Seltzer (waaronder ook Meet the Spartans) niet erg succesvol. Maar dit keer hebben ze een paar dingetjes gevonden die wel werken.

Zowel Juney als de Enchanted Princess hebben komische momenten. Niet alles wat ze doen is even leuk. Toch gaan ze ook niet vervelen, zoals de meeste andere karakters en situaties in Disaster Movie. Dezelfde actrices spelen hier ook Hannah Montana, Amy Winehouse en Jessica Simpson. Stukken minder geslaagd.

Verder biedt de film de gebruikelijke flauwe momenten, onderbroken door niet-eens-zo-slechte musicalnummers. De panda uit Kung Fu Panda en Alvin met de Chipmunks draven op om de helden in vechtscènes te plaatsen. Met name het pandagevecht is best aardig in elkaar gezet.

Disaster Movie behoort nog steeds tot de slechtere spooffilms. Maar voor de filmmakers is dit duidelijk een klein stapje omhoog. Helaas moeten ze het bekopen met een plek bij de slechtste honderd – en op dit moment zelfs slechtste twee – films (volgens gebruikers van IMDb).

This entry was posted in 0,5 sterren, 2008, D and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>