The Babymakers

Rating: ★½☆☆
Verenigde Staten; 2012
Regisseur: Jay Chandrasekhar
Schrijvers: Peter Gaulke, Gerry Swallow
Producenten: Jay Chandrasekhar, Jason Blum, Brian Kavanaugh-Jones
Cast: Paul Schneider, Olivia Munn, Kevin Heffernan, Nat Faxon, Jay Chandrasekhar

Komediegroep Broken Lizard schrijft duidelijk niet mee aan matige komedie. Het grappige vijftal levert wel twee acteurs. Zij behoren tot de hoogtepunten in deze gemiste kans.

Tommy (Paul Schneider) en Audrey (Olivia Munn) besluiten na drie jaar huwelijk voor een kindje te gaan. Helaas blijken de zwemmers van Tommy te langzaam geworden. Gelukkig leverde hij vijf jaar eerder enkele goede porties babymakers bij een spermabank af. Dit deed hij toentertijd om te betalen voor Audrey’s verlovingsring. Het beroven van deze bank lijkt nu de juiste oplossing.

Het idee van de film heeft wel iets. Een zogeheten ‘heistfilm’ (overvalfilm) met een twist; de hoofdrol voor een spermabank in plaats van een gewone bank. Helaas kiezen de schrijvers verder voornamelijk voor de makkelijke route. Vooral de grappen die te maken hebben met seks en, specifieker, lichaamssappen zijn erg voorspelbaar.

Zoals de meeste romantische komedies, wat deze film zeker is, kent The Babymakers enkele hobbels op de weg naar geluk. Tommy vertelde nooit over zijn bezoeken aan de spermabank en daarnaast date beste vriend Wade (Kevin Heffernan) met zijn ex. En Wade laat de pikante foto’s van die ex graag rondslingeren.

Regisseur Jay Chandrasekhar draaft op als Ron Jon, voormalig lid van de Indiase maffia en leider van de operatie. Hij en Heffernan zijn leden van komediegroep Broken Lizard, verantwoordelijk voor komedies Super Troopers en Beerfest. Beide acteurs hebben hun komische momenten, maar vergeleken met die films, met name Troopers, is The Babymakers een grote teleurstelling.

Paul Schneider overtuigt niet erg als romanticus die veel voor zijn vrouw over heeft. Olivia Munn is prima, al voelen hun scènes samen vaak onwennig. Nat Faxon als Zig-Zag, niet erg snugger en meestal stoned, zorgt hier en daar nog voor een lach.

The Babymakers heeft wel iets te bieden voor fans van Broken Lizard. De verwachtingen moeten dan enigszins worden bijgesteld. De leden van de groep schreven niet mee aan het verhaal en dat is helaas te merken. De potentie is er, maar vooral op dit vlak schiet de film tekort.

Op de soundtrack zijn onder meer de bands Folk Uke en Eagles of Death Metal te horen. Prettige muziek.

This entry was posted in 1,5 sterren, 2012, B and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>