Warm Bodies

Rating: ★★★☆
Verenigde Staten; 2013
Regisseur: Jonathan Levine
Screenplay: Jonathan Levine (gebaseerd op het boek van Isaac Marion)
Producenten: David Hoberman, Todd Lieberman, Bruna Papandrea
Cast: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich

Dochter van leider van de mensheid wordt verliefd op zombie. Resultaat is een film waar Twilight en vooral de vervolgfilms een puntje aan kunnen zuigen.

Vampiers hebben altijd al iets erotisch gehad. Liefde tussen mens en vampier (of vampiers onderling) is niets nieuws, al is het door de Twilight-serie wel wat in een negatief daglicht gekomen. Filmtechnisch dan.

Een moeilijker voor te stellen relatie is die tussen mens en zombie. Toch is dit de kern van Warm Bodies, een grappige film die deze relatie vreemd genoeg overtuigend weet neer te zetten.

De zombie is R (Nicholas Hoult, oftewel het jongetje uit About a Boy, volwassen en wel). Samen met beste zombievriend M (Rob Corddry) slenteren ze de hele dag over een vliegveld. Zo nu en dan grommen ze wat naar elkaar.

Het meisje is Julie (Teresa Palmer), dochter van leider Grigio (John Malkovich). Samen met onder andere vriendje Perry (Dave Franco, broertje van James) gaat ze op pad om medicijnen te zoeken en stuit op de zombiegroep van R.

R eet de hersenen van vriendlief en logischerwijs de herinneringen die daarin zijn opgeslagen. Deze ziet hij voor zich en even later herkent hij Julie. Op slag verliefd besluit hij haar te beschermen. Hij verbergt haar een tijdje in zijn privévliegtuig en draait daar op zijn eigen platenspeler bekende nummers van Bob Dylan en Bruce Springsteen.

Deze introductie van barst van de komische momenten. Als zombie is R misschien wat traag, in de voice-over gaat het hem stukken beter af. Met de nodige humor beschrijft hij zijn eigen situatie; hij zou graag meer doen dan alleen slenteren en grommen. Zijn doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat hij na een tijdje zijn eerste woordjes met Julie kan delen.

De tweede helft van de film is conventioneler. Het nieuwe is er tegen die tijd vanaf. Saai wordt het nooit, maar de route van het verhaal is voor het publiek wat makkelijker uit te stippelen. Leider Grigio heeft een hekel aan zombies, dus hij moet overtuigd worden dat niet alle ondoden slecht zijn. Een soort superzombies, waarvan alleen de skeletten nog over zijn, blijken de gezamenlijke vijand.

Leuk is het Romeo & Julia-thema, dat door het verhaal loopt. R (als in Romeo) infiltreert de beveiligde mensenzone en heeft zelfs een heuse balkonscène met Julie (lees: Julia). De lol die de filmmakers met dit soort dingen hebben is zichtbaar voor het publiek. Hierdoor is de film constant goed voor minstens een glimlach.

Warm Bodies is verrassend grappig en overtuigend in de absurde relatie tussen zombie en mens. Zoek je licht vermaak? Deze romantische komedie (met geweldige soundtrack) is een goede keuze.

This entry was posted in 2013, 3 sterren, W and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>