A Good Day to Die Hard

Rating: ½☆☆☆
Verenigde Staten; 2013
Regisseur: John Moore
Schrijver: Skip Woods
Producenten: Alex Young, Wyck Godfrey
Cast: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch, Mary Elizabeth Winstead, Cole Hauser

Wat is er gebeurd met de Die Hard-serie? Vijfde deel deel is rommelige actiefilm met vervelende karakters, waarin zoonlief McClane een negatieve hoofdrol vervult.

Deel vier, Live Free or Die Hard, was nog best vermakelijk, maar met A Good Day to Die Hard is het helemaal misgegaan. Eigenlijk is er weinig positiefs te zeggen. De actiescènes zijn matig, de regie en montage slordig, het acteren (geeft iemand daar om?) lachwekkend, het verhaal ronduit belachelijk. Het volgende deel schijnt er te komen, maar is er na deze anderhalf uur nog interesse?

Voor wie het toch nog interesseert: John McClane (Bruce Willis) gaat zijn zoon Jack (Jai Courtney) ophalen in Rusland, om daar te ontdekken dat zoonlief voor de CIA werkt. Jack bevindt zich op dat moment zelfs in zijn eigen missie. Hij heeft er net voor gezorgd dat Komarov (Sebastian Koch) uit de gevangenis wordt bevrijd. Niet alles gaat zoals gepland.

Om een lang verhaal kort te maken: John en Jack proberen de belangrijke Komarov (hij heeft een geheim dossier) uit handen te houden van veel zwaar bewapende misdadigers. Het verhaal neemt hier en daar nog een wending, maar echt verrassend is dat nooit.

De film bestaat uit een aantal grote actiescènes. De eerste, bijvoorbeeld, is een achtervolging met meerdere voertuigen. Regisseur John Moore (Max Payne, The Omen-remake) dacht dat hij hier enkele leuke beeldjes had geschoten. Dus laat hij de actiemomenten vanuit meerdere hoeken zien. Het al rommelige geheel wordt zo nog wat rommeliger.

Eigenlijk is er niks positiefs te melden over dit vijfde deel. Hoewel, er is één klein dingetje. In tegenstelling tot Live Free or Die Hard is deze film wel weer gewoon voor 16 jaar en ouder. Zo hoort het bij een Die Hard-film. Nu de rest nog aanpassen, en het wordt misschien weer wat.

This entry was posted in 0,5 sterren, 2013, G and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>