Spread

Rating: ½☆☆☆
Verenigde Staten; 2009
Regisseur: David Mackenzie
Screenplay: Jason Hall
Producenten: Jason Goldberg, Ashton Kutcher, Peter Morgan
Cast: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan, Ashley Johnson

Film over het leven van een knappe sloeber die rijke vrouwen versiert, om zo het luxe leventje in Los Angeles te leiden. Enigszins interessant gegeven is waanzinnig slecht uitgevoerd. Met een al even slechte Ashton Kutcher.

Kutcher is Nikki, een jonge man die naar Los Angeles kwam met een droom: leven als een god. Dat lukt ‘m door zijn uiterlijk; rijke oudere vrouwen vallen als een blok voor hem. Ondanks zijn bijzonder slechte teksten nemen de vrouwen hem in huis als toy boy en gaan soms van hem houden. Hij profiteert van hun grote huizen, geld en snelle auto’s.

Nikki’s routine leren we kennen door zijn omgang met Samantha (Anne Heche). Dit eerste deel van de film is weinig overtuigend. Dat Samantha met Nikki omgaat voor de seks is misschien te begrijpen (al zijn de seksscènes niet heel indrukwekkend), maar dat ze meer gaat voelen voor deze lege huls is niet te verklaren.

Nikki heeft weinig boeiends te melden, heeft – zoals gezegd – slechte teksten (“If I don’t kiss you right now, my face is gonna fall off”) en spreekt die uit met een lage nepstem, kleedt zich niet al te modieus en doet heel de dag eigenlijk niks. Hoewel, hij regelt andere vrouwen als Samantha op zakenreis gaat.

Het keerpunt in de film komt na zijn ontmoeting met Heather (Margarita Levieva), de vrouwelijke versie van Nikki. Het is onvermijdelijk dat zij meer voor elkaar gaan voelen. De film maakt het zich er veel te makkelijk vanaf. In een montage van een paar minuten, ondersteund door een gevoelig liedje, worden ze hopeloos verliefd. Ook dit overtuigt niet.

De film wordt gepresenteerd als een romantische komedie. Maar grappig is het in ieder geval nooit. Het romantische aspect komt niet van de grond, omdat we geen seconden om de karakters geven. Kutcher is vermakelijk in licht komediewerk als Two and a Half Men, maar Spread is te serieus. Een goede acteur had het publiek wellicht voor zich kunnen winnen. Kutcher zeker niet.

Uiteindelijk is Spread een opstapeling van ergerlijke, ongeloofwaardige momenten. Dat begint bij de voice-over, gesproken met die belachelijke nepstem, en dat houdt nooit meer op. Overslaan dus.

This entry was posted in 0,5 sterren, 2009, S and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>