Freeloaders

Rating: ★☆☆☆
Verenigde Staten; 2012
Regisseur: Dan Rosen
Schrijvers: Dan Rosen, Dave Gibbs
Producenten: Gregory P. Cimino III, Julia Dray, Adam Duritz, Tom Gardner, Richard Perello
Cast: Josh Lawson, Clifton Collins Jr., Brit Morgan, Kevin Sussman, Nat Faxon, Olivia Munn, Jane Seymour, Adam Duritz

Simpele komedie wordt nooit heel grappig. Daarnaast is het flinterdunne verhaal ook niet erg origineel. Geproduceerd door Counting Crows-zanger Adam Duritz die als zichzelf aantreedt.

Freeloaders vertelt het verhaal van enkele figuren die al jaren gratis wonen in het huis van Adam Duritz, zanger van Counting Crows. Maar nu wil Duritz trouwen en verhuizen en moeten ze nieuwe woonruimte vinden. Of genoeg geld verdienen om Duritz’ huis te kopen.

Eerst volgen we de hoofdrolspelers in hun huizenjacht. Uiteraard saboteren elke mogelijkheid op woonruimte, al doen ze dat niet allemaal expres. De karakters in dit soort komedies zijn nooit bijster intelligent. Hoofdpersoon Dave (Josh Lawson) is uiteraard wel slim en charmant, zodat hij de zaakjes oplost en love interest Samantha (Brit Morgan) verovert.

Er bestaan veel komedies waarin een groep mensen hun woonruimte moeten redden. Vaak gaat het om studenten. Dit keer om dertigers, al voegt deze kleine verandering weinig nieuws toe. Freeloaders valt dan ook in de categorie “snel vergeten”. Een slechte verhaallijn is te vergeven, geen humor helaas niet.

Het enige lichtpuntje is Lawson, die beter en vooral natuurlijker acteert dan de film verdient. Daarnaast zien we nog enkele bekende koppen. Olivia Munn dumpt Lawson in de openingsmomenten en Jane Seymour draaft op als makelaar en op die manier de slechterik van de film.

This entry was posted in 1 ster, 2012, F and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>