Over Mij

Even voorstellen. Ik ben Reinier Verhoef, vanaf ongeveer mijn dertiende levensjaar een groot filmfanaat. In die tijd zag ik films als Broken Arrow, The Long Kiss Goodnight en Independence Day en dacht dat ik te maken had met meesterwerken. Er zitten nog wat ‘guilty pleasures’ bij, maar over het algemeen weet ik nu beter. Ook Heat, The Usual Suspects en Se7en behoorden toen al tot mijn favorieten, dus compleet smaakloos was ik niet. Langzamerhand verdiepte ik me meer en meer in de wereld van film, zodat ik kennismaakte met films als The Godfather en Pulp Fiction.

Met de opkomst van IMDb.com leerde ik meer klassiekers kennen. Casablanca was mijn eerste grote liefde; Citizen Kane, de films van Alfred Hitchcock, Once Upon a Time in the West en veel films in het film noir-genre kwamen daarna. Aan de Universiteit Utrecht deed ik een vak over de Spaanse cinema; Luis Buñuel en Pedro Almodóvar vonden een plekje in mijn filmhart. Naar aanleiding van die cursus waren de oeuvres van Europese en Aziatische regisseurs het volgende doel: Fellini, Bergman, Lang, Dreyer, Godard, Kurosawa, Ozu, etc. Hier ben ik uiteraard nog lang niet klaar mee.

Op MyFilmReview.nl probeer ik uiteindelijk voor elke film die ik gezien heb een recensie te schrijven. Met het oog op de 3000 films die ik gezien heb voordat ik aan deze website begon, is dat een vrijwel onmogelijke opgave. Wel voeg ik langzamerhand al die films toe aan de database en voorzie ze in ieder geval van een sterrating. De films die ik nu zie recenseer ik direct. De laatst toegevoegde recensies vind je op de hoofdpagina. Benieuwd naar mijn voorkeuren? Ik houd een top 100 bij (al is dat een altijd bewegende lijst), en per jaar vul ik mijn top 10-lijstjes aan. Mocht je om wat voor reden dan ook contact met me willen opnemen, schroom niet te mailen.