Sterrenwijk 6 – HDS 4 (04-12-2016)

4-2.

Een zeer goede eerste helft, opnieuw, luidde de vijfde overwinning van het seizoen in. Met enigszins aangepaste opstelling – Reinier laatste man bij afwezigheid van Jasper en Joost, Tom een hele wedstrijd in de spits, invallers Moussar en Lisa, de vriendin van Bas, de tweede helft in het veld en Anders diezelfde helft op het doel – gingen we zeer voortvarend van start. Na enkele grote kansen was het het raak: op aangeven van Reinier schiet Bas de 1-0 beheerst binnen. Niet veel later kaatst Tom de bal op Pieter die de bal van buiten de zestien ’t kruis in jaagt. De 2-0 ruststand had hoger moeten zijn, maar zonder echte kansen voor HDS leek alles veilig.

De eerste helft werd zeer vriendelijk en uitstekend gefloten door de eerder genoemde Lisa. Wegens blessureleed begon zij nu als vlagger en eventuele invaller en werd pijn lijdende Tim de scheidsrechter. Anders werd de keeper. Aanvankelijk ging dit goed, maar uit het niets scoorde HDS onverdiend de 2-1. We lieten ons niet kennen en scoorden snel de 3-1: op aangeven van Jeroen was het dit keer Bas die van buiten de zestien de bal in de kruising knalde. Het doelpunt rook naar buitenspel, maar de HDS-vlagger vlagde niet. Zijn teamgenoten begonnen al langzaam te stomen. Niet veel later belandde een vrije trap van Reinier op het hoofd van Tom, die overduidelijk niet buitenspel stond. De HDS-vlagger vlagde opnieuw niet, maar nadat zijn team begon te schreeuwen besloot hij alsnog te vlaggen. Uiteindelijk schoot Pieter deze bal in het goal en Tim keurde deze goal zeer terecht goed: 4-1. Uiteraard was hij de gebeten hond en wilde HDS zelfs van het veld stappen.

Na kort beraad werd de wedstrijd hervat, maar de sfeer was grimmig en opnieuw waren wij als team niet opgewassen tegen het agressievere spel van een tegenstander. De laatste twintig minuten stonden we met onze rug tegen de muur; de 4-2 was toen al gemaakt. Angstig voetbal resulteerde in meerdere kansen, groot en klein, van HDS. Gelukkig toonde Anders zich een prima sluitpost. Moussar maakte moegestreden plaats voor Lisa, die prima haar mannetje stond. In de laatste paar minuten werden wij nog enkele keren zeer gevaarlijk, maar het bleef bij 4-2.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.